“1991 Mariupol” центр розвитку стартапів не робить нічого, щоб розвивати стартапи

Корисне

Я не можу виділити багато часу цій темі, бо насправді вона того не варта, але все ж. Прямо в день, коли я побачив, що в Маріуполі відкрився оцей проект “1991 Mariupol” центр розвитку стартапів, я одразу написав їм зі своїм проектом, щоб вони його розглянули. Навіть отримав саме отаку відповідь.

І з того часу пройшло рівно (пишу це 29.01.2020) три місяці. Жодної відповіді з того часу я не отримав. Взагалі. Навіть не було почато жодного діалогу. Впринципі, мені не потрібна була допомога від них грошова. Від них я просив допомоги, в поширенні проекту через користування ним різних соціологічних служб, та інше. І це для такого проекту було справді під їм під силу. Вони навіть могли це організувати “граючись”.

Ну і відповідно мені стало цікаво, якщо вони мені не відписують та напевно не відписують всім іншим, то чим вони займаються? Що саме робить та команда і що саме робить той “Центр розвитку стартапів”? Тим більше, що очевидно, це робилось не без участі державного фінансування.

Недофункціїї “1991 Mariupol” центру розвитку стартапів

Я кину скріншотами:

Зрозуміло, так? Величезний проект, в який вкинуто неймовірно багато державних коштів і не тільки, який мав би допомогати розвитку стартапів та бізнесу в Україні шляхом зведення ідейників та інвесторів перетворився в звичайний платний хаб. ПЛАТНИЙ. А тепер давайте поглянемо, скільки саме на це виділено та продовжують виділяти кошти.

Скільки державі обходиться “1991 Маріуполь”

Я не робив досконалу перевірку, бо просто не маю на це часу і звісно ще не маю всіх журналістських навичок. Просто зайшов на сайт “Прозоро”, ввів номер будівлі і вулицю, на якому розміщено це приміщення. Фільтр вибрав від 50 000 грн, щоб довго не шукати, бо закупок і справді дуже багато. Також вибрав дату з першого липня (проект був готовий 29 жовтня, а коли це у нас державні проекти робились швидше, ніж за 4 місяці). Ось власне фільтр і гіфка, з тендерами, щоб довго не гортати.

Додавши всю суму з 24 замовлень, які, нагадаю, йдуть з 50 000 грн набігає сума в 5 946 168 грн. Тобто на підтримку та створення цього, по справжньому нікому не потрібного закладу з державних коштів витратили 6 мільйонів гривень. І за ці гроші з державних, тобто наших коштів там ще й не можуть просто прийти і попрацювати. Потрібно платити так, начебто це повністю приватний комерційний проект. Більше слів я не маю. Мав би більше часу, точно б вийшов на деякий конкретних підрядчиків і приближених, щоб знайти як і скільки відмивають на цьому грошей. А які сумі ті люди виписують як зарплату, знов з ДЕРЖАВНИХ КОШТІВ я можу собі тільки уявити.

П.С. Тепер ще трошки про те, чому в це місце не посунеться жодний інвестор. Ті, в кого є великі гроші надзвичайно цінують своє життя. Понад все на світі. А йому пропонують приїхати в Маріуполь, за 20 км від початку зони боєвих дій? Емм, що?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *